Onko kannettavasi hidastunut?

May 11, 2015

Jumittaako tietokoneesi? Vaihtaako kannettavasi nettisivuja etanan hitaudella? Kylmenikö kahvisi tai teesi, kun odotit kannettavasi käynnistymistä? Saatko käynnistyksen yhteydessä yllättäviä viestejä näyttöösi?

 

 

Syitä kannettavan hitauteen

 

Kaikki nämä ovat merkkejä siitä, että kannettavasi kaipaa huolenpitoa. Mutta ensiksi kannattaa selvittää syyt, miksi tietokoneesi hidastelee. Mahdollisia syitä ovat mm. koneeseesi asentuneet virukset, mainosohjelmat tai vakoiluohjelmat.Miten helposti nopeuttaa tietokoneesi toimintaa?

 

Eräs merkittävistä syistä miksi kannettavasi voi huonosti on yksinkertaisesti se, että et ole päivittänyt selaintasi ja muita käyttämiäsi ohjelmistoja niiden uusimpiin versioihin. Esimerkiksi päivittämättömät selainten lisäosat ovat pahimmassa tapauksessa iso tietoturvariski.

Varmista selaimesi ja ohjelmistosi päivitykset

 

Sinun ei tarvitse olla tietokonenörtti voidaksesi nopeuttaa hidasta kannettavaasi. Varmistat vain sen, että selaimesi ja käyttämäsi ohjelmistosi on päivitetty niiden uusimpiin versioihin. Tehokkaat virustorjunta- ja tietoturvaohjelmistosi varmistavat sen, että tietokoneessasi ei ole yleisimpiä virus- tai muita haittaohjelmia. 

 

Huomaa kuitenkin, että osaamattomasti asennettuna virusohjelmat eivät välttämättä toimi luvatust. Esimerkiksi useat päällekkäiset virustorjuntaohjelmat voivat estää virustorjunnan.  Näin voi käydä, jos asennat nykyisen virustorjuntaohjelmasi tilalle toisen etkä tiedä miten aiempi virustorjuntaohjelma poistetaan. 

 

Helpoin keino nopeuttaa kannettavasi toimintaa on kantaa se esimerkiksi Ramdatan vuosihuoltoon.

 

Ramdatan vuosihuolto  sisältää mm.

  • tietoturva- ja muiden ohjelmistojen päivitys

  • turhat tiedostot siivotaan kannettavan kiintolevyltä

  • vinkkejä kannettavasi tietoturvan parantamiseksi

Ramdata kannettavan vuosihuolto hinta: noin 75 – 140 € riippuen halutusta laajuudesta.

 

Ramdata sijaitsee Herttoniemessä osoitteessa Petter Wetterintie 3, Helsinki. 
Kävellen noin 5 min. Herttoniemen metroasemalta. Autot voivat pysäköidä kadun varteen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Please reload

Suosituimmat artikkelit

Nyt poikkeusolosuhteissa korjaamon aukiolo vaihtelee,

joten soitto 0207 698 044 ennen kuin tulet tuomaan tai hakemaan konetta.

Korjaamon poikkeusaukioloajat

March 18, 2020

1/10
Please reload

Viimeisimmät artikkelit

June 7, 2017

Please reload

Arkisto